La sfatul medicului său de încredere, Alberto Zangrillo, Il Cavaliere a fost internat la centrul cardio-toracic din Principatul Monaco. Joi era așteptat pentru o mărturie spontană în procesul Ruby-ter

Silvio Berlusconi (foto arhiva)Foto: Agerpres/Xinhua

Fostul premier italian Silvio Berlusconi (84 de ani) a fost internat la Centrul Cardio-Toracic din Monte Carlo pentru „o problemă de aritmie cardiacă”, la sfatul medicului său personal, Alberto Zangrillo, relatează IlSole24ore, citat de Rador.

„Luni - a explicat Zangrillo -, am mers urgent la domiciliul temporar al președintelui, în sudul Franței, din cauza unei agravări a stării sale de sănătate” și „am impus spitalizarea sa în principatul Monaco, pentru că nu am considerat că o deplasare în Italia ar fi fost destul de imprudentă”.

Din acest motiv, procesul Ruby-ter de la Siena a fost amânat pentru data de 8 aprilie. Avocații Federico Cecconi și Enrico Demartino, apărătorii lui Silvio Berlusconi, au prezentat o cerere de impediment legitim, deoarece fostul premier este internat în spital, fiind supus unor controale privind starea sa de sănătate. Procurorul nu s-a opus, iar instanța a acceptat cererea și a dispus amânarea procesului.

Tot la ședința de joi, apărarea lui Berlusconi a depus o declarație scrisă în care Il Cavaliere pledează nevinovat. La Siena, unde era așteptat în cursul acestei zile pentru a depune o mărturie spontană, fostul premier este acuzat de corupție în acte judiciare. Potrivit acuzației, Berlusconi l-ar fi plătit pe pianistul sienez de la Arcore, Danilo Mariani, el însuși acuzat, pentru a-l determina să depună mărturii false în cazul Olgettine.

Procurorul Valentina Magnini a cerut pentru Berlusconi o pedeapsă de 4 ani și 2 luni de închisoare.