Economia Statelor Unite ar putea reveni la nivelul dinaintea crizei pandemiei "mult mai devreme" decât ar fi de aşteptat, afirmă Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale (Fed), instituţia bancară centrală de la Washington, potrivit Mediafax.

Jerome PowellFoto: Flickr/ Federalreserve

Jerome Powell a argumentat că măsurile de asistenţă financiară aprobate de Congres şi de Preşedinţie au facilitat evitarea daunelor economice pe termen lung. Preşedintele Fed a subliniat că economia SUA nu îşi va putea reveni în totalitate atât timp cât pandemia nu este sub control.

"Aveam o situaţie economică bună în februarie 2020 şi aş spune că putem ajunge la acelaşi nivel mult mai devreme decât ne temeam", a afirmat Jerome Powell, citat de publicaţia The Hill.

Preşedintele Donald Trump şi Congresul au aprobat măsuri de asistenţă fiscală în valoare de patru miliarde de dolari în cadrul planurilor de asistenţă financiară de 2.200 de miliarde de dolari şi 908 miliarde de dolari.

Noul preşedinte, Joseph Biden, ar urma să anunţe un program suplimentar de asistenţă financiară, în valoare de 1.500 de miliarde de dolari.