Guvernul elen a publicat miercuri în Monitorul Oficial acordul său pentru construirea unui complex de lux pe insula Skorpios, situată în largul coastelor de vest ale Greciei şi care a aparţinut familiei celebrului armator Aristotel Onassis, informează AFP, preluată de Agerpres.

Insula SkorpiosFoto: David South / Alamy / Alamy / Profimedia

Preţul acestui proiect ambiţios, ce include construirea unui hotel de cinci stele, unui centru de tip spa, unui amfiteatru, amenajarea unei ferme şi a unei livezi, unor piscine, instalaţii sportive şi a două debarcadere pentru iahturi, a fost evaluat la 165 de milioane de euro, potrivit Monitorului Oficial din Grecia.

Legendara insulă Skorpios, ce are o suprafaţă de 83 de hectare, a fost vândută în 2003 de nepoata celebrului armator grec, unica moştenitoare a acestei dinastii, Athina Onassis Roussel, miliardarului rus Dmitri Ribolovlev.

"Acest proiect are o importanţă emblematică, a rămas mult timp uitat în sertare, dar va continua acum, pentru a oferi ţării noastre locuri de muncă şi o valoare corespunzătoare", a declarat într-un comunicat ministrul grec pentru Dezvoltare şi Investiţii, Adonis Georgiadis.

Potrivit presei elene, complexul va fi finalizat şi pregătit să primească turişti abia în vara anului 2024.

În perioada de glorie a armatorului Aristotel Onassis, şefi de state, actori şi artişti de seamă veneau să se relaxeze în sezoanele estivale pe insula Skorpios şi atrăgeau curiozitatea cetăţenilor greci şi a presei mondene internaţionale.

În 1968, miliardarul Aristotel Onassis s-a căsătorit pe această insulă cu Jacqueline Kennedy, văduva fostului preşedinte american J.F. Kennedy, asasinat în 1963. Aristotel Onassis şi cei doi copii ai lui - Christina şi Alexander - au fost înmormântaţi pe insula Skorpios.