Un bărbat a fost arestat după ce FBI a percheziționat marți seară o casă din Queens, în urma amenințărilor online care ar fi fost postate în urma revoltelor de săptămâna trecută de la Capitoliul SUA, au spus oficialii, potrivit NBC New York.

HotNews.roFoto: Hotnews

Suspectul, identificat ca Eduard Florea, a fost arestat de FBI în baza unei acuzații legate de arme, a declarat un oficial al forțelor de ordine. FBI nu a făcut comentarii cu privire la acuzații specifice, confirmând doar că a fost făcută o arestare.

Locuința perchiziționată se află în apropiere de Elliot Avenue și 76th Street din Middle Village, a spus purtătorul de cuvânt al FBI.

Florea, despre care se credea că este responsabil pentru amenințările online, nu pare să fi fost la Capitoliu în timpul protestelor violente, a declarat o sursă din forțele de ordine.

Unele dintre postări ar fi vorbit despre organizarea unei caravane armate pentru a se îndrepta spre Washington D.C. în urma protestelor care au dus la moartea a cinci persoane, au spus doi înalți oficiali ai legii.

Nu era clar dacă Florea avea arme acasă. Florea are la activ o arestare și o condamnare pentru acuzații de deținere a armelor în 2014, potrivit unui înalt oficial al FBI.

El a fost condamnat la un an cu executare după ce poliția a găsit peste două duzini de arme în posesia sa în Staten Island, a declarat oficialul.

La fața locului s-au aflat anchetatorii din cadrul Grupului operativ comun pentru terorism, iar ancheta lor este în desfășurare.