Măsurile de securitate sporite pe aeroporturi la Washington DC în jurul depunerii jurământului de către președintele ales Joe Biden includ un al doilea control al pasagerilor care se îmbarcă în zboruri, a recunoscut pentru CNN Administrația pentru Securitatea Transporturilor (TSA).

Haos in Washington 16Foto: AFP / Profimedia Images

A doua verificare la poarta de îmbarcare se adaugă la procedurile standard de screening efectuate la punctele de control TSA.

„Aceasta este o practică de rutină și reprezintă unul dintre straturile multiple de securitate pe care le facem”, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al agenției, Carter Langston.

„Poate apărea cu o frecvență mai mare din cauza evenimentelor recente și viitoare, dar este o practică de rutină”, a spus Langston.

Controlul pasagerilor în legătură cu DC se adaugă unei prezențe sporite a securității și a poliției în cele trei aeroporturi din Washington, care a inclus vehicule blindate și un număr notabil de ofițeri vizibili în terminale.

TSA a declarat luni că agenția este în „alertă maximă”.

Noile măsuri au fost luate după aparitia a diferite incidente care au avut loc pe avioane și în aeroporturi, în timp ce protestatarii care au luat cu asalt clădirea Capitoliului au călătorit și au părăsit Washingtonul.

Administrația Federală a Aviației a avertizat persoanele care „interferează, agresează fizic sau amenință să atace fizic echipajul aeronavei sau pe oricine altcineva de pe un avion se confruntă cu pedepse severe, inclusiv amenzi de până la 35.000 USD și închisoare”.