Compania americană Johnson & Johnson va depune cel mai probabil în luna februarie o cerere pentru aprobarea vaccinului său anti-COVID-19 în Uniunea Europeană, anunță Reuters citând un europarlamentar al Partidului Popular European.

VaccinFoto: Dreamstime.com

„Comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides a anunțat în timpul reuniunii noastre (a parlamentarilor UE) din această dimineață că producătorul de vaccinuri Johnson & Johnson va depune probabil o cerere pentru aprobarea de către UE a vaccinului său în luna februarie”, a afirmat Peter Liese, reprezentantul PPE pentru probleme de sănătate.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) anunțase în luna decembrie că se așteaptă ca J&J să ceară aprobarea vaccinului său în primul trimestru al acestui an și a început o evaluare preliminară a acestuia.

EMA a aprobat în 20 de zile vaccinul dezvoltat de BioNTech și Pfizer în timp ce aprobarea celui creat de Moderna a durat puțin peste o lună după ce acestea au depus cereri la începutul lunii decembrie.

Cele două vaccinuri sunt singurele aprobate în Uniunea Europeană în prezent, AstraZeneca depunând marți o cerere pentru aprobarea vaccinului său.

„Dacă toate lucrurile merg bine vom avea un al patrulea vaccin împotriva coronavirusului disponibil în câteva săptămâni”, a adăugat Lese.

UE a rezervat 200 de milioane de doze ale vaccinului J&J și are opțiunea de a comanda 200 de milioane de doze suplimentare.

Spre deosebire de celelalte aprobate până acum, vaccinul Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză.

Citește și: