Maia Sandu a mers în prima sa vizită oficială în calitate de șef al Statului cu mașina pentru a se întâlni cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski. Cei doi președinți au convenit asupra unui acord ce ar permite cetățenilor ambelor state să traverseze frontiera doar în baza buletinelor de identitate, potrivit Deutsche Welle.

Maia SanduFoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Cei doi au vorbit despre relațiile moldo-ucrainene, în timp ce președintele Zelenski a subliniat că ”Kievul sprijină ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova”, adăugând că „Moldovei nu îi este frică să numească Crimeea teritoriu ucrainean”.

În alt context, el a subliniat că, împreună cu Maia Sandu, are „un plan ambițios cu privire la construirea unei magistrale moderne care va conecta Kievul și Chișinăul”. În acest sens, cei doi președinți au analizat posibilitatea construcției unui pod peste Nistru, care ar scurta timpul călătoriei.

„În ultimii ani, dialogul moldo-ucrainean a fost, practic, suspendat. Sunt bucuroasă să vă anunț că astăzi am convenit să aducem relațiile noastre la un alt nivel – cel de parteneriat strategic”, a spus Maia Sandu.

Citește continuarea pe

Deutsche Welle România.