Autoritățile americane au declanșat o investigație după ce au descoperit un lamantin cu cuvântul „Trump” scrijelit pe spatele său, relatează BBC.

LamantinFoto: snappygoat.com

Mamiferul marin cu numele președintelui republican pe spate a fost văzut duminică în râul Homosassa din Florida, reprezentanții autorităților locale declarând pentru Associated Press că animalul nu pare rănit grav și că numele a fost scrijelit în algele care cresc pe pielea sa.

Însă o înregistrare video cu animalul postată pe platformele social media a provocat indignare.

Lamantinii sunt protejate prin lege în Statele Unite, persoanele care le agresează putând fi sancționate cu până la un an de închisoare și o amendă de 50.000 de dolari.

Autoritățile responsabile de ape și protejarea faunei au demarat o anchetă iar Centrul pentru Diversitate Biologică, o organizație conservaționistă, a anunțat că oferă o recompensă de 5.000 de dolari pentru informații care să ducă la identificarea persoanelor responsabile.

„Este clar că persoana care a rănit acest gigant blând este capabilă de violențe grave și trebuie arestată imediat”, a declarat Jaclyn Lopez, directoarea centrului.

Lamantinul este un mamifer de mari dimensiuni care se deplasează încet, în jur de 6.300 trăind în prezent în statul Florida care l-a adoptat ca o mascotă neoficială.