Fondatorul lui Tesla, SpaceX și acum cel mai bogat om din lume le recomandă celor care-l urmăresc, printr-un tweet simplu și direct, să folosească Signal, o aplicație pentru mesaje ca WhatsApp și Telegram, care folosește încriptare extremă pentru a proteja datele și comunicațiile utilizatorilor.

Elon Musk, CEO-ul TeslaFoto: youtube.com

Toți am primit un mesaj de notificare care ne cere să acceptăm noua politică de confidențialitate a lui WhatsApp. Astfel, Facebook urmărește să integreze mai mult serviciile de mesaje.

Dar mulți utilizatori au fost deranjați sau supărați de aceste schimbări, pentru că nu le place ideea că unele din datele lor vor ajunge pe mâinile furnizorilor de publicitate. Elon Musk a avut ca întotdeauna ceva de spus:

După această postare, mai mult de 100.000 de utilizatori au descărcat Signal din secțiunile de aplicații de la Apple și Google în mai puțin de două zile. Numărul mare de solicitări a făcut ca platforma să cadă în unele momente, iar codurile de verificare pentru descărcare să fie trimise cu întârziere. Dar s-a rezolvat repede și utilizatorii „n-ar mai trebui să aibă probleme în instalare”.

Sistemul de protecție a mesajelor pe această platformă a devenit atât de popular încât este folosit acum și de servicii ca WhatsApp.

„Nu putem să vă citim mesajele sau să vă ascultăm convorbirile, nici noi, nici oricine altcineva. Confidențialitatea nu este un mod opțional, ci așa lucrează Signal. Pentru toate mesajele și convorbirile voastre, pentru totdeauna” se spune pe pagina oficială a platformei.

Se mai subliniază că nu există publicitate, comercianți sau terți asociați. (Entrepreneur)