Ministrul muncii din Austria, Christine Aschbacher, a demisionat după ce a fost acuzată că a plagiat în lucrările sale universitare, însă ea susține că nu a făcut nimic greșit și renunță la funcție pentru a-și proteja familia, transmite Reuters.

Christine AschbacherFoto: Franz Perc / Alamy / Alamy / Profimedia

Aschbacher, membră a Partidului Poporului ce conduce coaliția de guvernare, ar fi copiat cel puțin o cincime din dizertația de doctorat din alte surse, la fel procedând și când a scris teza de doctorat, potrivit profesorului universitar Stefan Weber, specialist în plagiat.

Aschbacher reacționat spunând că și-a scris dizertația și teza ”cum știa și credea ea mai bine”.

”Ostilitatea, agitația politică și insultele sunt, din nefericire, descărcate nu numai pe mine, ci și pe copiii mei, cu o forță de nesuportat”, a afirmat ea.

”Pentru a-mi proteja familia, nu pot lăsa situația să continue. Din acest motiv, îmi dau demisia din funcție”, a adăugat ea.

Potrivit lui Weber, Aschbacher a preluat cel puțin o cincime din dizertația ei din alte surse, fără a le cita corespunzător. Printre altele, ea a tradus un articol Forbes, repetând în textul ei afirmația autorului original, că a lucrat ”împreună cu sute de echipe”.