Zece bebeluși au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă într-o maternitate din statul indian Maharashtra, o nouă catastrofă care scoate în evidență problemele grave cu care se confruntă spitalele din această țară, scrie AFP.

Incendiu spital India (foto arhiva)Foto: Captura YouTube

Personalul medical a reușit să salveze șapte nou născuți din spitalul din districtul Bhandara (centru) dar nu au reușit să-i mai salveze pe ceilalți zece, a declarat pentru AFP doctorul Pramod Khandate.

Copii decedați aveau vârste cuprinse între câteva zile și trei luni, potrivit presei indiene.

"Cauza incendiului nu este cunoscută încă, dar personalul a stins incendiul cât a putut de repede. Fumul a sufocat bebelușii", a afirmat acest medic.

Infirmierele au declanșat alarma după ce au constatat că un incendiu a izbucnit în unitatea neonatală a spitalului. Pompierii au reușit să împiedice propagarea incendiului al alte zone ale spitalului.

India a fost marcată în 2011 de un incendiu în care și-au pierdut viața 90 de persoane într-un spital din Calcutta.

În august 2020, un incendiu într-un spital din Ahmedabad (Gujarat, nord-vest) a ucis opt pacienți bolnavi de Covid-19. În noiembrie 2020, alți cinci pacienți bolnavi de coronavirus au murit într-un incendiu izbucnit într-o clinică din Rajkot (statul Gujarat).

În urma acestor drame, Curtea Supremă a ordonat un raport privind siguranța spitalelor care tratează cazurile de coronavirus.