Kim Jong Un a făcut apel pentru arme nucleare mai avansate și a spus că Statele Unite sunt ”cel mai mare inamic al nostru”, liderul nord-coreean devenind o provocare importantă pentru președintele-ales Joe Biden dinainte să se instaleze în funcție, Reuters.

Kim Jong UnFoto: KCNA

Politicile ostile ale Washingtonului nu se vor schimba, indiferent cine este la Casa Albă, dar renunțarea la ele este cheia relațiilor Coreea de Nord – SUA, a spus Kim, potrivit agenției de stat KCNA.

”Activitățile noastre de politică externă ar trebui concentrate și redirecționate către subjugarea SUA, cel mai mare inamic al nostru și principalul obstacol către noua noastră dezvoltare”, a declarat liderul nord-coreean în timpul discursurilor ținute timp de mai multe zile, la un congres de partid (eveniment rar) ținut în Phenian.

Coreea de Nord nu își va folosi în mod greșit armele sale nucleare, a afirmat Kim, adăugând că țara sa își va extinde arsenalul său nuclear, inclusiv cu capacități ”preventive” și de ”represalii” și cu focoase de diferite dimensiuni.

El a cerut dezvoltare de echipamente și tehnologii precum arme hipersonice, rachete balistice intercontinentale cu combustibil solid, sateliți de spionaj și drone.

Coreea de Nord pregătește testarea și producerea de diferite arme noi, inclusiv o ”rachetă cu mai multe focoase”, iar cercetările pentru un submarin nuclear sunt aproape complete, a adăugat Kim Jong Un.