Cincisprezece persoane au fost acuzate de violențele de la Capitoliu, inclusiv bărbatul care s-a fotografiat în biroul liderului democrat Nancy Pelosi și care a fost arestat vineri dimineață, a declarat Departamentul Justiției, potrivit AFP.

Richard Barnett în biroul lui PelosiFoto: AFP / Profimedia Images

"Suntem în măsură să anunțăm cincisprezece acuzări federale", a declarat Ken Kohl, de la parchetul federal din Washington, într-o conferință. Printre cei urmăriți este un bărbat suspectat că a plasat o bombă artizanală lângă Congres și Richard Barnett care a spart birourul lui Nancy Pelosi, a spus el.

Richard Barnett, activist pentru deținerea armelor de foc

Venit din Arkansas (sud), acest bărbat de șaizeci de ani, cu un puternic accent sudic, s-a pozat în biroul lui Nancy Pelosi, liderul democraților din Camera Reprezentanților.

Este „biroul meu”, a declarat el miercuri pentru KFSM 5News local. "Sunt contribuabil. Sunt patriot. Nu este biroul ei. I l-am împrumutat".

Cunoscut local pentru găzduirea un grup de Facebook pro deținere arme de foc, 2A NWA STAND, Richard Barnett, poreclit „Bigo”, a susținut că a ajuns în acest birou aproape din greșeală. „Am fost împins acolo”, a spus el, în timp ce „am căutat toaleta”.

Înainte de a pleca, i-a lăsat un bilet cu o notă jignitoare lui Nancy Pelosi. "Mi-e teamă? Nu! Dar închisoarea este o posibilitate", a spus el reporterilor după ce a părăsit clădirea.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA a difuzat imagini cu participanţi la violenţele de miercuri de pe Dealul Capitoliului pe reţelele de socializare, în speranţa de a obţine ajutor din partea publicului pentru identificarea acestora, scrie agenția DPA.

FBI oferă de asemenea o recompensă de 50.000 de dolari pentru informaţii despre persoanele responsabile de aducerea celor două bombe artizanale descoperite la Washington.