​Ambasadorul american la ONU, Kelly Craft, va vizita Taiwan în perioada 13-15 ianuarie și se va întâlni cu înalți oficiali taiwanezi, a anunțat joi misiunea SUA la ONU, China avertizând imediat că se joacă cu focul, transmite Reuters.

TaiwanFoto: en.wkipedia.org

Beijingul, care pretinde că această insulă auto-guvernată este teritoriul său, este de mai multă vreme furioasă de sprijinul tot mai mare pentru Taiwan al Administrației Trump.

Avioane de luptă chineze s-au apropiat de Taiwan în august și septembrie, în timpul ultimelor două vizite ale unor oficiali americani, secretarul pentru sănătate Alex Azar și secretarul pentru creștere economică Keith Krach.

Deși Statele Unite, la fel ca majoritatea țărilor, nu are relații diplomatice formale cu Taiwan, este cel mai mare susținător internațional și furnizor de arme al insulei, fiind obligată să o ajute să se apere singură de Legea Relațiilor cu Taiwan din 1979.

China spune că se opune ferm vizitei. ”Dorim să amintim Statelor Unite că oricine se joacă cu focul se va arde. Statele Unite vor plăti un preț mare pentru acțiunea lor greșită”, a transmis misiunea chineză la ONU.

”China îndeamnă cu putere Statele Unite să oprească provocarea lor nebunească, să stopeze crearea de noi dificultăți pentru relațiile China-SUA și să nu mai meargă pe calea greșită”, a mai transmis Beijingul.