Protestele violente de la Washington, care au culminat cu invadarea Capitoliului de către suporterii lui Trump, au atras critici legate de sistemul democratic american din Rusia și Iran.

Hassan RohaniFoto: Agerpres/AP

Democrația americană "șchioapătă cu ambele picioare", a comentat joi președintele Comisiei pentru Afaceri externe din Senatul rus, după haosul provocat de partizanii lui Donald Trump în Capitoliu.

"Partea perdantă are motive mai mult decât suficiente să acuze câștigătorii de falsificare, este evident că democrația americană șchioapătă cu ambele picioare", a scris pe Facebook Konstantin Kozacev.

Potrivit acestuia, incidentele din capitala americană arată că Statele Unite nu au dreptul să dea lecții despre democrație altor țări.

Deocamdată, președintele Vladimir Putin nu s-a pronunțat în ceea ce privește violențele de la Washington.

Iran: Democrația occidentală este fragilă

Democrația occidentală este "fragilă și vulnerabilă”, a afirmat joi și președintele iranian Hasan Rohani, un alt mare inamic al SUA.

"Ceea ce am observat în Statele Unite ieri seară și astăzi a arătat, înainte de toate, până la ce punct democrația occidentală este vulnerabilă și fragilă", a afirmat Rohani, într-un discurs transmis de televiziunile de stat.