Cel puțin patru persoane au murit în urma violențelor din capitala SUA de miercuri seara: două femei și doi bărbați, a anunțat într-o conferință de presă primarul Washingtonului, anunță BBC. Femeia care a fost împușcată făcea parte dintr-un grup de mai mulți indivizi care au forțat intrarea în sala de ședință a Congresului, unde se desfășura ședința de confirmare a rezultatului alegerilor. ”Au fost întâmpinați de ofițeri în civil, iar un ofițer a scos o armă și a tras. Femeia a fost dusă la spital unde s-a declarat decesul”, a mai spus primarul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dna Bowser a mai spus despre celelalte trei decese de astăzi la sediul Capitolului că una era o femeie adultă și doi erau bărbați adulți.

Cel puțin 14 membri ai departamentului de poliție Metro au fost răniți, a mai precizat primarul. Doi au fost internați la spital, unul cu răni grave după ce a fost târât în mulțime, iar celălalt a fost lovit de un proiectil în față.

Șeful poliției din DC a anunțat că au fost făcute 52 de arestări, 4 persoane pentru că purtau pistoale fără licență, o persoană pentru că purta arme interzise, ​​47 pentru încălcări ale restricțiilor și pătrundere ilegală.