Liderul minorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, a condamnat cu forţă evenimentele care au avut loc miercuri la Capitoliul SUA şi a imputat responsabilitatea pentru acestea preşedintelui Donald Trump, potrivit CNN, preluat de Agerpres.

Chuck SchumerFoto: NBCNews

"Acest templu al democraţiei a fost profanat", a spus el, luând cuvântul la câteva minute după reluarea şedinţei Senatului, întreruptă de violenţe. "Va fi o pată asupra ţării noastre, nu chiar aşa de uşor de îndepărtat, moştenirea cumplită, de neşters, a celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite. Fără îndoială cel mai prost", a adăugat senatorul de New York.

Chuck Schumer - care va conduce Senatul cu începere de la 20 ianaurie după victoria a doi democraţi marţi în Georgia - a vorbit apoi despre rolul direct al preşedintelui Trump în atacul mulţimii împotriva Capitoliului.

"Ziua de 6 ianuarie va fi de acum încolo una din cele mai sumbre ale istoriei americane recente, un ultim avertisment adresat naţiunii noastre în legătură cu consecinţele unui preşedinte demagog", a adăugat el.