Mai multe tweet-uri de la Donald Trump, care contestă victoria lui Joe Biden, nu mai erau vizibile miercuri pe platforma de socializare, după o demonstrație violentă a susținătorilor săi la Washington, care a întrerupt certificarea rezultatelor prezidențiale, potrivit AFP.

TrumpFoto: Captura video

Două mesaje scrise au fost respinse de Twitter, precum și un videoclip în care președintele a cerut susținătorilor săi să nu asalteze Capitoliul și să meargă acasă, dar a mai spus că alegerile au fost „furate” .

YouTube și Facebook au eliminat, de asemenea, acest videoclip.

Președintele Donald Trump a repetat miercuri afirmațiile potrivit cărora rezultatele alegerilor au fost fraudate, dar a îndemnat protestatarii să plece acasă și că ”trebuie să avem pace”.

  • "Vă înţeleg suferința. Am avut nişte alegeri care ne-au fost furate. A fost o victorie uriaşă şi toată lumea ştie, în special cealaltă tabără. Dar trebuie să mergeţi acasă acum, trebuie să avem pace, trebuie să avem lege şi ordine (...) Trebuie să avem pace, aşa că mergeţi acasă. Vă iubim. Sunteţi foarte speciali", a spus Trump, într-un mesaj video pe twitter.

Apelul lui Trump vine după ce președintele ales Joe Biden a făcut apel la Trump să iasă pe televiziunile naționale și ”să pună capăt asediului” asupra Capitoliului de către protestatari.