Nancy Pelosi a anunțat într-o scrisoare către colegi că Congresul va continua cu certificarea victoriei lui Joe Biden în această seară, potrivit The Guardian.

Nancy PelosiFoto: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia

„Astăzi, a avut loc un atac rușinos împotriva democrației noastre. A fost la cel mai înalt nivel al guvernului. Cu toate acestea, nu ne poate descuraja de la responsabilitatea noastră de a valida alegerea lui Joe Biden", a spus purtătorul de cuvânt al democratului.

„În acest scop, în consultare cu liderul Hoyer și cu Whip Clyburn și după apeluri către Pentagon, Departamentul de Justiție și vicepreședinte, am decis să mergem în această seară la Capitoliu, odată ce va fi aprobat pentru utilizare.”, a mai spus ea.

Camera și Senatul dezbăteau o obiecție republicană față de voturile electorale din Arizona, când protestatarii pro-Trump au asaltat Capitoliul.

Înainte de incidentele violente de astăzi, republicanii ar fi trebuit să ridice obiecții similare voturilor electorale din Georgia și Pennsylvania, dar nu este clar dacă vor continua după evenimentele care au avut loc.