George W Bush a condamnat violența de la Capitoliul SUA, descriind evenimentele zilei drept o „insurecție” și criticând „comportamentul nesăbuit” al unor parlamentari din ziua alegerilor, potrivit The Guardian.

George BushFoto: Captura YouTube

„Laura și cu mine ne uităm cu consternare la scenele haosului care se desfășoară la sediul guvernului națiunii noastre. Este o scenă bolnavă și sfâșietoare. Așa se contestă rezultatele alegerilor într-o republică bananieră - nu în republica noastră democratică ”, a spus fostul președinte republican într-o declarație.

„Sunt îngrozit de comportamentul nesăbuit al unor lideri politici de la alegeri și de lipsa de respect arătată astăzi față de instituțiile noastre, tradițiile noastre și forțele de ordine. Asaltul violent asupra Capitoliului - și întreruperea unei reuniuni a Congresului mandatat de constituție - a fost întreprinsă de oameni ale căror pasiuni au fost inflamate de minciuni și speranțe false!, spune Bush.

„Insurecția ar putea afecta grav națiunea și reputația noastră. În Statele Unite ale Americii, este responsabilitatea fundamentală a fiecărui cetățean patriot să sprijine statul de drept. Pentru cei care sunt dezamăgiți de rezultatele alegerilor: țara noastră este mai importantă decât politica momentului. Lăsați oficialii aleși de oameni să își îndeplinească îndatoririle și să ne reprezinte vocile în pace și siguranță. Dumnezeu să continue să binecuvânteze Statele Unite ale Americii”, mai spune fostul președinte

Bush, singurul președinte republican în viață alături de Donald Trump, a anunțat ieri că va participa la inaugurarea lui Joe Biden.