Președintele Donald Trump a repetat miercuri afirmațiile potrivit cărora rezultatele alegerilor au fost fraudate, dar a îndemnat protestatarii să plece acasă și că ”trebuie să avem pace”.

TrumpFoto: Captura video
  • "Vă înţeleg suferința. Am avut nişte alegeri care ne-au fost furate. A fost o victorie uriaşă şi toată lumea ştie, în special cealaltă tabără. Dar trebuie să mergeţi acasă acum, trebuie să avem pace, trebuie să avem lege şi ordine (...) Trebuie să avem pace, aşa că mergeţi acasă. Vă iubim. Sunteţi foarte speciali", a spus Trump, într-un mesaj video pe twitter.

Apelul lui Trump vinde după ce președintele ales Joe Biden a făcut apel la Trumă să iasă pe televiziunile naționale și ”să pună capăt asediului” asupra Capitoliului de către protestatari.

Cel puțin două dispozitive explozive au fost găsite miercuri în Washington, DC, în timp ce susținătorii președintelui Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului (NYT). Mai mulți ofițeri au fost răniți, iar cel puțin unul a fost transportat la spital, în timp ce o femeie se află în stare critică după ce a fost împușcată în piept in timpul confruntărilor dintre poliție și suporterii lui Trump.