Unul din cinci locuitori care se testează în Los Angeles este depistat pozitiv pentru Covid, astfel că spitalele nu mai au locuri pentru bolnavi, care ajung în biserici și săli de sport, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Los Angeles este oraşul american unde riscul de a te infecta cu Covid-19 nu a fost niciodată mai mare. În acest moment, unul din cinci locuitori care face un test Covid în Los Angeles are un rezultat pozitiv.

Numărul deceselor din cauza bolii a urcat la peste 11.000. Spitalele sunt deja arhipline, aşa că bolnavii ajung în biserici şi în săli de sport.

„Pe 30 decembrie, media zilnică în ultimile şapte zile a fost de 110 decese. Aceasta este o creştere de 700% de când a început valul. Un alt mod de a analiza acest lucru este că pierdem, în medie, o persoană la fiecare 15 minute în comitatul LA”, a declarat dr. Barbara Ferrer, din cadrul Departamentului de Sănătate Publică Los Angeles.

Autorităţile comitatului Los Angeles aşteaptă un dezastru uman în următoarele două săptămâni.

„Am putut vedea în două săptămâni, 8.500 de persoane spitalizate în fiecare zi. Şi apoi o săptămână mai târziu, decesele noastre zilnice ar putea creşte până la 175 de persoane”, a continuat aceasta.