Oficialii aleși republicani care contestă victoria prezidențială a lui Joe Biden sunt asociați cu o „tentativă de lovitură de stat”, a declarat în ședința Congresului liderul senatorilor democrați Chuck Schumer, potrivit AFP.

Chuck SchumerFoto: NBCNews

"Din păcate și periculos, anumite elemente ale partidului republican cred că supraviețuirea lor politică depinde de participarea lor la o tentativă de lovitură de stat", s-a plâns el.

După ce senatoarea Amy Klobuchar a anunțat că cele 11 voturi electorale din Arizona vor reveni lui Biden și Kamala Harris, Paul Gosar, un congresman republican din Arizona, a ridicat o obiecție, a confirmat că obiecția a fost co-semnată de senatorul Ted Cruz, iar republicanii l-au ovaționat îndelung.

Camera și Senatul vor dezbate acum obiecția timp de cel mult două ore. Obiecția se așteaptă să fie ușor respinsă. Se așteaptă, de asemenea, că republicanii vor obiecta la voturile electorale din Georgia și Pennsylvania, astfel încât Congresul va trece prin acest proces de cel puțin trei ori.