Donald Trump vorbește acum participanților la mitingul „Marșul pentru a salva America” de la Washington, cu mai puțin de o oră înainte ca Congresul să se întrunească pentru a certifica victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale, potrivit The Guardian.

Miting Washington proTrumpFoto: Captura video

Președintele și-a reiterat afirmațiile nefondate de fraudă pe scară largă în alegeri, spunându-le participanților la miting: „Nu vom renunța niciodată, nu vom admite niciodată. Nu se întâmplă. Nu admiteți când este vorba de furtul în cauză".

UPDATE 21:06 Situația de la Capitol devine alarmantă, în timp ce susținătorii lui Trump încearcă să spargă baricadele din jurul clădirii. Mai mult, două clădiri ale Capitoliului au fost evacuate, miercuri, din cauza unor amenințări cu bombă

UPDATE 20:15 SUA: Dezbaterea în Congres privind votul a început

UPDATE 20:00 Vicepreședintele Pence nu se va opune certificării victoriei lui Biden

Trump și aliații săi nu au reușit să producă nicio dovadă a unei fraude pe scară largă la alegerile din noiembrie.

Și, deși unii republicani ai Congresului intenționează să obiecteze la certificarea victoriei lui Biden astăzi, ei nu au nicio cale de a-l bloca de fapt pe președintele ales de la preluarea funcției.

Victoria lui Biden va fi certificată astăzi, iar el va depune jurământul pe 20 ianuarie.

În cazul în care există vreo îndoială că președintele Donald Trump și aliații săi consideră voturile de miercuri în Congres ca un test de loialitate pur, Eric Trump a clarificat acest lucru cu un singur tweet marți seara: „Voi lucra personal pentru a-i învinge pe fiecare senator republican / congresman care nu se ridică împotriva acestei fraude - vor fi alegeri primare în următoarele alegeri și vor pierde”, a scris pe Twitter fiul celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, potrivit CNN.

Donald Trump i-a cerut vicepreședintelui său, Mike Pence, să dea dovadă de „curaj extrem” și să întoarcă rezultatul alegerilor în Congres: „Fă-o Mike și CÂȘTIGĂM NOI”, relatează Newsweek.

Președintele republican a insistat în mod repetat că Pence poate bloca certificarea alegerilor din 3 noiembrie.

În realitate rolul vicepreședintelui în sesiunea Congresului care va consfinți victoria democratului Joe Biden este în mare parte procedural și acesta nu are puterea de a răsturna alegerile așa cum își dorește Trump.