Un consilier al ministrului de finanțe britanic Rishi Sunak și fost bancher Goldman Sachs va fi numit în funcția de președinte al BBC, anunță The Guardian.

Richard SharpFoto: Bank of England

Richard Sharp, care anterior a ocupat mai multe funcții în sectorul cultural și a fost și consilier al premierului Boris Johnson când acesta era primar al Londrei, a fost văzut drept principalul favorit pentru postul plătit cu 180.000 de lire sterline anual.

Este așteptat ca numirea sa să fie anunțată oficial în cursul zilei de joi.

Sharp, în vârstă de 64 de ani, a fost în trecut șeful lui Rishi Sunak la Goldman Sachs și consilier onorific al acestuia privind gestionarea crizei economice cauzate de pandemia de COVID-19.

Fostul bancher va prelua conducerea BBC într-o perioadă în care societatea de radiodifuziune britanică este în mijlocul unei dezbateri aprinse privind viitorul acesteia și obligativității taxei de licență.

Sharp va lucra alături de Tim Davie, recent numit director general, și îi va urma la conducerea BBC lui David Clementi, un fost guvernator adjunct al Bank of England, care urmează să se retragă în luna februarie după 4 ani în fruntea societății de radiodifuziune britanice.