Premierul scoţian Nicola Sturgeon l-a avertizat marţi pe Donald Trump că restricţiile în vigoare în provincia britanică, unde deţine terenuri de golf, nu i-ar permite să se deplaseze acolo, după ce în presă au apărut informaţii privind o posibilă vizită a miliardarului la sfârşitul mandatului său de preşedinte, relatează AFP.

Nicola SturgeonFoto: Agerpres/Xinhua

Potrivit ziarului scoţian Sunday Post, aeroportul din Prestwick, în estul Scoţiei, a fost avertizat privind sosirea avionului Boeing 757 - pe care îl utilizează uneori preşedintele american - pe 19 ianuarie, respectiv în ajunul învestirii la Casa Albă a succesorului său, democratul Joe Biden.

Alimentând speculaţiile privind o posibilă vizită, ziarul scrie că a existat o activitate intensă pe acest aeroport a unor avioane ale armatei americane, care ar fi efectuat o misiune de recunoaştere la Trump Turnberry, unul dintre cele două complexuri de golf pe care republicanul le deţine în Scoţia.

Contactat de AFP, aeroportul din Prestwick a răspuns totuşi prin intermediul unui purtător de cuvânt că nu aşteaptă o vizită a lui Donald Trump în ianuarie, potrivit Agerpres.

Scoţia va intra într-un nou lockdown de la miezul nopţii de luni spre marţi, pe tot parcursul lunii ianuarie, pentru a lupta împotriva crizei Covid-19, care a escaladat, a anunţat prim-ministrul Nicola Sturgeon, potrivit Agerpres.

Şefa guvernului scoţian a declarat în parlamentul de la Edinburgh că, de la miezul nopţii, oamenii vor avea obligaţia de a rămâne acasă, cu excepţia deplasărilor în scopuri esenţiale, în mod similar cu lockdown-ul impus la începutul pandemiei, în martie 2020.