Se crede că este cel mai mare premiu nerevendicat din istoria loteriei germane însă, mai bine de 3 ani mai târziu, misterul câștigătorului a peste 11 milioane de euro a rămas tot neelucidat, relatează Deutsche Welle.

Bilet lotoFoto: Dietmar Plewka / imageBROKER / Profimedia Images

Mulți dintre noi visăm ce am face dacă am câștiga la loto - fie că ne-am da demisia de la locul de muncă fie să pornim într-o croazieră în jurul lumii pe un iaht de lux personal.

Însă pentru un parior german șansa de a-și îndeplini visul a expirat la trecerea dintre ani după ce nu s-a prezentat la timp pentru a-și revendica premiul în valoare de 11,3 milioane de euro.

„După o lungă căutare, încă ne doream să putem să îi acordăm premiul norocosului câștigător”, a afirmat luni Georg Wacker, directorul Toto-Lotto.

Câștigătorul necunoscut a avut la dispoziție 3 ani și jumătate să își revendice premiul neimpozabil obținut în urma extragerii de la 1 aprilie 2017. Însă acesta (sau aceasta) nu s-a prezentat niciodată cu biletul câștigător în pofida unor apeluri publice repetate.

Potrivit ziarului Münchner Merkur, biletul câștigător a fost cumpărat între 29 martie și 1 aprilie 2017.

La 3 zile după extragerea numerelor Lotto Baden-Württemberg a scris pe Twitter despre câștig, inclusiv despre locația probabilă a câștigătorului: orașul Reutlingen din sudul Germaniei, în apropiere de Stuttgart.

Biletul a fost cumpărat anonim dintr-o agenție loto, nu online sau de către un abonat, ceea ce a însemnat că loteria nu a avut cum să contacteze câștigătorul pentru a-l informa să se prezinte în persoană cu biletul.

Banii se vor întoarce acum în fondul de premii al loteriei, în conformitate cu legea germană care prevede că un câștig trebuie revendicat în decurs de 3 ani de la sfârșitul anului calendaristic în care a fost obținut.

Directorul Toto-Lotto a adăugat că nu este nemaiauzit ca unele câștiguri să nu fie ridicate dar că „nerevendicarea unor premii mari este rară...se întâmplă doar odată la câțiva ani”.

Acesta a afirmat de asemenea că nu a auzit de niciun caz în care un premiu atât de mare să rămână nerevendicat.