Un fost angajat al Palatului Buckingham a fost condamnat la 8 luni de închisoare după ce a mărturisit că a furat obiecte în valoare de aproape 100.000 de lire sterline din reședința familiei regale britanice, relatează Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Curtea Magistraților din Westminster l-a condamnat în 4 ianuarie pe Adam Canto după ce acesta a recunoscut că a furat obiecte în valoare de 95.000 de lire sterline între 11 noiembrie 2019 și 7 august 2020.

Bărbatul a furat obiectele, printre care s-au numărat și fotografii semnate de prințul Harry, Meghan Markle, prințul William și Kate Middleton, în timp ce lucra ca asistent de catering la locuința din Londra a reginei Elisabeta a II-a.

Canto a obținut 7.700 de lire sterline după ce a vândut 37 dintre obiecte pe eBay, inclusiv un telefon Samsung realizat la comandă pentru prințul Andrew și un album foto realizat cu ocazia vizitei președintelui american Donald Trump în Marea Britanie.

Fostul angajat al palatului a avut acces în mai multe încăperi ale reședinței regale după ce a primit mai multe sarcini în timpul pandemiei de COVID-19.

Avocatul bărbatului a declarat instanței că clientul său avea datorii de aproximativ 8.000 de lire sterline înainte de a decide să fure obiecte din palat.

„Una din dificultățile pe care le-a întâmpinat când a venit în Londra a fost să-și finanțeze traiul. Plata sa la palat era minimă și a simțit că îi este dificil să își susțină stilul de viață la care dorea să adere”, a afirmat acesta.

Avocatul a mai afirmat în fața judecătorilor că bărbatul a returnat deja 4.800 de lire palatului și că acesta nu știa inițial cât de rare sunt unele din obiectele furate.

REFERINȚĂ: