Locuința liderului majorității republicane din Senat, Mitch McConnell, și a președintei democrate a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, au fost vandalizate, a informat presa americană. Un cap de porc și vopsea care imită sângele au fost găsite în faţa casei lui Nancy Pelosi din San Francisco, pe 2 ianuarie, potrivit presei locale.

Nancy PelosiFoto: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia

Inscripția "2K $" (2.000 de dolari) tăiată a fost, de asemenea, pictată cu spray pe ușa garajului, urmată de frazele "Anulați chiria!" și "Vrem totul", citează La Libre si Rador.

Secția de Anchete speciale a poliției locale este responsabilă de anchetă, potrivit NBC News.

Inscripțiile "Unde sunt banii mei" și "Mitch ucide săracii" au fost scrise pe ușa din față și pe o fereastră a casei lui Mitch McConnell din Louisville, Kentucky, potrivit presei americane.

Poliția a declarat că incidentul a avut loc în jurul orei 5 dimineața (10 dimineața GMT), a declarat canalul local de știri WAS11, fără a fi clar dacă cineva era în casă în acel moment.

Mitch McConnell a numit graffiti-urile drept "un acces de furie radicală". "Nu e loc în societatea noastră pentru vandalism și politica fricii", a adăugat el.

Aceste acte de vandalism vin după o intensă dezbatere cu privire la planul de redresare a Statelor Unite în valoare de aproximativ 900 de miliarde de dolari pentru a face față pandemiei Covid-19, plan adoptat de parlamentari și apoi ratificat de președintele Donald Trump la sfârșitul lunii decembrie, după câteva zile de rezistență.

Republicanii din Congres au blocat propunerea democraților de a tripla cantitatea de cecuri care vor fi trimise celor mai vulnerabili americani în cadrul acestui nou pachet de stimulare, 2.000 de dolari per adult în loc de 600 de dolari, o creștere susținută de Donald Trump.

"Senatul nu se va lăsa intimidat pentru a oferi în grabă mai multe fonduri împrumutate, care vor intra în mâinile prietenilor bogați ai democraților care nu au nevoie de acest ajutor", le-a declarat Mitch McConnell reporterilor miercuri.

McConnell a mai spus că este vorba despre un "socialism pentru cei bogați", deoarece cecul va merge și "către familile care nu și-au pierdut locurile de muncă sau veniturile". (La Libre)