Armata iraniană intenționează să desfășoare marți o operațiune de instruire „comună și la scară largă” cu drone care implică mai multe ramuri militare și care urmează să aibă loc în principal în centrul țării, a declarat luni agenția oficială iraniană Irna, citată de AFP.

Test cu racheta anti-nava in IranFoto: Tasnim

Acest exercițiu de două zile ar trebui să implice „sute de drone operaționale ale forțelor armate terestre, aeriene și marine din provincia Semnan și din diferite regiuni” ale țării, a spus Irna.

Aceste drone fabricate în Iran trebuie să efectueze simulări de „luptă, supraveghere, recunoaștere și război” pe termen scurt și lung.

Armata iraniană intenționează să-și demonstreze „realizările” în proiectarea dronelor la o prezentare la care au participat înalți comandanți militari.

Anunțul vine pe fondul tensiunilor accentuate dintre Iran și Statele Unite și a doua zi după ce Teheran comemorează asasinarea generalului său Qassem Soleimani printr-un atac aerian american la Bagdad.

Este, de asemenea, la câteva ore de la anunțul că portavionul USS Nimitz va rămâne în poziție în Golful în loc să se întoarcă în Statele Unite, din cauza „amenințărilor” iraniene împotriva președintelui în exercițiu Donald Trump și alți înalți oficiali americani.