Cinci minori, patru băieți și o fată cu vârstele de 13 și 14 ani, au fost arestați de poliția britanică fiind suspectați că au planificat să comită un omor după ce un băiat în vârstă de 13 ani a fost înjunghiat mortal în orașul Reading, relatează BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Polițiștii au fost chemați duminică înaintea orei 16:00 după apariția unor informații privind un atac în Emmer Green, o suburbie din nordul orașului Reading. Băiatul de 13 ani a fost găsit decedat iar ofițerii au făcut apel la posibilii martori să ofere declarații.

Cei cinci adolescenți suspectați de crimă rămân în arestul poliției care a anunțat că rudele victimei au fost anunțate însă deocamdată acestea nu au identificat cadavrul în mod oficial.

O „prezență considerabilă” a poliției va rămâne în zonă în următoarele zile, a mai anunțat poliția britanică.

„Acesta este un incident tragic și șocant care a dus la moartea unui băiat tânăr. Avem ofițeri antrenați special pentru a oferi sprijin familiei băiatului iar gândurile tuturor celor din poliție se îndreaptă către ea în aceste vremuri extrem de dureroase”, a declarat detectivul Kevin Brown.

Acesta a precizat că ofițerii cred că au existat martori la „incidentul îngrozitor” întrucât zona în care a avut loc crima este populară în rândul persoanelor care ies să își plimbe câinii.