Cel puțin 26 de persoane au murit și alte peste 50 au fost rănite pe aeroportul din Aden, capitala provizorie a Yemenului în război, unde tocmai aterizase un avion care transporta noul guvern de unitate, relatează AFP.

atac pe aeroportul din AdenFoto: Captura video

Bilanțul persoanelor decedate a crescut de la 13 la 26, iar numărul persoanelor rănite a crescut la 50, potrivit AFP care citează surse medicale

La câteva ore după primul atac, o a doua explozie a fost auzită în apropiere de palatul prezidențial din Aden unde membrii cabinetului, inclusiv premierul Maeen Abdulmalik, precum și ambasadorul saudit în Yemen, fuseseră duși în siguranță, a spus mass media locală.

În atacul de la aeroport, explozii puternice și focuri de armă au fost auzite la scurt timp după ce avionul a ajuns de la Riad, au spus martorii. O sursă din securitate a spus că trei proiectile au aterizat în holul aeroportului.

Grupul Medici fără frontiere a spus că 17 persoane au fost tratate la spitalul din Aden.

Nu este clar ce a provocat a doua explozie și nu există informații cu privire la victime.

Guvernul din Yemen recunoscut la nivel internaţional şi insurgenţii separatişti din sudul ţării au format un Cabinet de uniune naţională pe 18 decembrie. Membrii noului Guvern au depus jurământul în Arabia Saudită, iar miercuri au ajuns în Aden.

Noul Guvern este loial Arabiei Saudite, care coordonează o coaliţie militară împotriva insurgenţilor huthi, susţinuţi de Iran. Rebelii huthi deţin controlul asupra oraşului Sanaa, capitala Yemenului, din 2014.