Popularitatea familiei regale olandeze este în scădere după ce aceasta a ignorat în mod repetat recomandările guvernului privind limitarea pandemiei de COVID-19, arată un sondaj Ipsos publicat marţi, scrie Agerpres, citând DPA.

Regele Willem-Alexander si regina MaximaFoto: Hotnews

Doar 47% din populaţia Olandei s-a declarat foarte mulţumită de regele Willem-Alexander - cu 30% mai puţin decât anul trecut, conform sondajului.

Populaţia este nemulţumită şi de regina Maxima, cel mai popular membru al familiei regale, potrivit sondajelor, a cărei apreciere în rândul publicului este şi ea în scădere, doar 61% din populaţie declarându-se foarte mulţumită de aceasta, cu 20% mai puţin decât în primăvară.

Motivul din spatele acestei scăderi de popularitate este legat de încălcarea repetată a recomandărilor guvernamentale de limitare a răspândirii COVID-19, potrivit unui sondaj al revistei Nieuwsuur. În toamnă, familia regală a zburat în Grecia cu un avion al guvernului deşi acesta îndemnase cetăţenii să reducă din călătorii şi să rămână acasă, ducând la critici generalizate şi la întoarcerea grăbită acasă a cuplului regal.

Câteva zile mai târziu însă, în mass-media a apărut informaţia că două dintre prinţese rămăseseră la vila din Grecia, iar regele şi regina au trebuit să-şi ceară scuze într-un mesaj video.

În vară, o imagine din Grecia a membrilor familiei regale în care aceştia nu respectau măsurile de distanţare socială faţă de proprietarul unui restaurant a provocat, de asemenea, nemulţumiri.