Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs marți în Croația. Șase persoane au murit, iar mai multe persoane au fost rănite. Imagini de la faţa locului arată clădiri prăbușite și oameni salvaţi de sub dărâmături. Seismul a provocat pagube semnificative în oraşul istoric Petrinja, primarul afirmând că jumătate din localitate a fost distrusă. Centrala nucleară Krsko din Slovenia a fost oprită ”din precauţie”, a anunţat un purtător de cuvânt, fără a da alte detalii.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 20:50 Șase persoane și-au pierdut viața în urma acestui cutremur și peste de oameni au fost răniți, potrivit Reuters.

UPDATE 17.50: Premierul croat Andrej Plenkovic a mers să viziteze locul catastrofei, transmit AFP, Reuters şi Hina, conform Agerpres. "Am fost informaţi că o fetiţă a murit (...). Nu avem informaţii privind alte victime", a declarat Plenkovic presei locale.

UPDATE 16.38: Mai multe persoane au fost rănite în urma cutremurului, care a provocat pagube semnificative în oraşul istoric Petrinja, epicentrul seismului, transmit Reuters, AFP şi Hina, conform Agerpres.

Darinko Dumbovic, primarul oraşului cu aproape 25.000 de locuitori, a declarat pentru publicaţia locală 24 sata că un copil şi-a pierdut viaţa şi că jumătate din oraş este distrus.

Potrivit postului N1, grădiniţa din oraş a fost distrusă, dar din fericire nu se aflau copii înăuntru.

Imagini de la faţa locului arată case în ruină şi oameni ajutaţi să iasă de sub dărâmături.

Şeful serviciilor de urgenţă din Sisak, în apropiere de Petrinja, a relatat că numeroase persoane din ambele localităţi au suferit fracturi şi alte leziuni şi o parte au necesitate intervenţii chirurgicale.

Seismul, care a avut loc la ora locală 12.19 la o adâncime de 10 km, a fost resimţit şi în capitala Zagreb, la circa 50 de kilometri distanţă, dar şi în ţările învecinate, inclusiv Bosnia şi Serbia. La Zagreb, oamenii au ieşit pe străzi, unele dintre ele presărate cu bucăţi de ţiglă spartă, iar alimentarea cu energie electrică a suferit întreruperi.

...........

Postul de televiziune N1 a anunţat că epicentrul s-a aflat în oraşul Petrinja, aflat la aproximativ 50 de kilometri distanţă de capitala Zagreb şi a prezentat imagini cu echipe de intervenţie care salvau un bărbat şi un copil de sub dărâmături. Alte imagini arătau case cu acoperişurile dărâmate, iar reporterul comenta că nu se ştie dacă există victime sub dărâmături, potrivit Reuters.

Seismul a fost resimțit și în Italia, de-a lungul coastei Adriaticii, unde pompierii au primit sute de apeluri, scrie La Repubblica.

Cu o zi în urmă, în apropiere de Zagreb s-a produs un alt cutremur cu magnitudinea 5,2.