Bărbatul suspectat că a declanşat explozia care a devastat în ziua de Crăciun o parte din centrul istoric al oraşului Nashville, statul american Tennessee, a fost identificat de autorităţi, care au anunţat că individul a fost ucis în deflagraţie, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Explozie in Nashville (sursa foto: twitter) Foto: Hotnews

'Am ajuns la concluzia că un individ pe nume Anthony Warner este autorul exploziei. El era prezent când bomba a fost declanşată, şi a murit în deflagraţie', a declarat procurorul federal Don Cochran, într-o conferinţă de presă desfăşurată duminică.

'Nu există indicii privind implicarea altor persoane', a afirmat agentul special al FBI responsabil cu ancheta, Doug Korneski, precizând însă că sunt investigate în continuare mai multe piste.

Conform presei, Anthony Warner, de 63 de ani, fusese identificat de poliţie încă de sâmbătă, când a şi fost percheziţionată o casă dintr-un cartier al oraşului.

Explozia de vineri dimineaţă a devastat un cartier istoric al capitalei americane a muzicii country.

Cu puţin timp înaintea deflagraţiei, autorul difuzase o înregistrare prin difuzor, cerându-le persoanelor din preajmă să părăsească zona. Aceasta a făcut ca, în pofida amplorii exploziei, să nu existe decât trei răniţi.

Analiza ADN a resturilor umane găsite la locul exploziei a permis identificarea lui Anthony Warner, a declarat David Roush, şeful biroului de investigaţii din Tennessee.

Poliţia a considerat că a fost vorba despre un 'act intenţionat', dar anchetatorii continuă să caute mobilul acestuia.