Pro-rusul Igor Dodon acuză Occidentul, în special Statele Unite ale Americii, de pregătirea unui "Maidan" în Republica Moldova, după alegerile prezidențiale. Într-un interviu acordat TASS în timpul recentei sale vizite la Moscova, Dodon a susținut că a pierdut alegerile deoarece puterile occidentale "s-au străduit foarte mult” și au lucrat intens pentru Maia Sandu, scrie deschide.md.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Eu cred că Occidentul îi va da nota de plată noului președinte. O să vedem în ce va consta aceasta. Ei neapărat vor cere achitarea notei de plată și mi se pare foarte periculos pentru Moldova, deoarece poziția Occidentului, în principal a SUA, va presupune provocarea unui alt conflict, care să atragă în el și Rusia”, a declarat Dodon.

După alegerile prezidențiale, PSRM nu a chemat oamenii în stradă, pentru că acesta era scenariul americanilor și nu au vrut "să le facă jocul”, a susținut Dodon.

"Toți înțelegeau că oponentul meu politic la alegeri a fost un candidat pro-american. Și noi știm cu exactitate ce pregăteau ei. Este vorba de așa-zisul Maidan”, a spus Dodon.

Fostul președinte al Republicii Moldova a mai susținut că Occidentul, cu mâinile Maiei Sandu, încearcă să destabilizeze situația în regiune.