O navă de pescuit s-a scufundat luni în Arctica, după ce a înghețat, 17 persoane fiind date dispărute, au anunțat autoritățile, citate de agențiile rusești de presă, potrivit AFP.

Marea BarentsFoto: Google Maps

Ministerul pentru Situații de urgență a precizat că este vorba de nava "Onega", care s-a scufundat în apropiere de arhipelagul Novaia Zemlia, în marea Barents.

"Echipajul era format din 19 persoane. Două persoane au fost salvate", a adăugat ministerul.

O navă participa la operațiunile de căutare și alte trei erau în drum spre locul accidentului, potrivit sursei citate, care a adăugat că motivul naufragiului este "givrajul".

Condițiile meteo nefavorabile nu permit intervenția avioanelor pentru operațiunile de salvare.

În ianuarie 2018, o navă de pescuit rusească cu 21 de persoane la bord s-a scufundat în marea Japoniei, fără ca niciun supraviețuitor să fie găsit după cinci zile de căutare, în condiții de temperaturi glaciale și vânturi violente.

În aprilie 2015, o navă de pescuit frigorifică rusească s-a scufundat în aceeași regiune, cel puțin 56 de persoane pierzându-și viața.

În marea Barents, 14 ofițeri ruși au murit în iulie 2019 după ce submarinul în care se aflau a luat foc, un accident ale cărui circumstanțe nu au fost dezvăluite de autorități, în numele "secretului de stat".