Cel puțin șapte persoane au fost ucise și alte șapte rănite în urma unui atac cu cuțitul care a avut loc în apropierea unei școli dintr-un orășel situat în nord-estul Chinei. Poliția a reținut un suspect, însă motivele atacului sunt necunoscute, transmite presa locală, citată de BBC News.

Drapel ChinaFoto: Wikipedia

Atacul cu cuțitul a avut loc în micul oraș Kaiyuan, din provincia Liaoning. Martori oculari povestesc că au văzut un bărbat care a început să înjunghie lumea pe stradă, la întâmplare, puțin după ora 8.00.

Potrivit poliției locale, un ofițer care a intervenit și l-a confruntat pe atacator a fost rănit, însă nu au fost făcute publice alte detalii.

Un alt martor ocular a precizat că atacul a început în fața unei școli, iar majoritatea victimelor ar fi persoane de vârstă mijlocie sau femei în vârstă. "A fost un noroc faptul că școala este închisă astăzi. Altfel, ar fi putut fi și mai multe victime”, a spus femeia.

BBC News mai notează că astfel de crime violente sunt cazuri rare în China, însă în ultimii ani s-a înregistrat o creștere a acestui tip de atac. De obicei, mai menționează BBC News, atacatorii erau fie persoane care căutau răzbunare împotriva unor cunoscuți sau împotriva unor oficiali, fie persoane cu afecțiuni psihice.