Turcia va adopta reforme structurale pentru a învinge "triunghiul răului": ratele dobânzilor, inflaţia şi cursul valutar, a afirmat sâmbătă preşedintele Tayyip Erdogan, adăugând că autorităţile de la Ankara sunt decise să formeze un sistem bazat pe producţie şi forţa de muncă, transmite Reuters.

Recep ErdoganFoto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Erdogan a promis luna trecută o serie de reforme economice şi judiciare, sporind aşteptările privind eliberarea din închisoare a unor politicieni şi avocaţi pentru drepturile omului, potrivit Agerpres.

Dar recentele declaraţii ale preşedintelui Turciei privind deciziile judecătoreşti şi criticile cu care se confruntă Guvernul de la Ankara au alimentat scepticismul privind angajamentele sale.

Turcia implementează reforme democratice nu pentru că ar fi fost "forţată" să facă asta ci pentru că "poporul le merită", a afirmat Erdogan, adăugând că sunt accelerate eforturile pentru prezentarea reformelor în Parlament.

"Sperăm să depăşim problemele provocate de atacurile economice şi de măsurile adoptate pentru stoparea pandemiei de coronavirus (COVID-19) cât mai curând posibil. Prin accelerarea reformelor structurale sunt decişi să formăm un sistem bazat pe producţie şi forţa de muncă, şi să învingem "triunghiul răului": ratele dobânzilor, inflaţia şi cursul valutar", a declarat şeful statului turc.