O explozie puternică s-a produs în dimineața de Crăciun în centrul oraşului Nashville din statul american Tennessee, cel puțin trei persoane fiind rănite, iar zeci de clădiri afectate, relatează CNN.Poliţia a transmis că pare a fi vorba de un act "deliberat". Explozia ar fi fost cauzată de un vehicul suspect.

Explozie in Nashville (sursa foto: twitter) Foto: Hotnews

Potrivit poliției, în jurul orei 5.30 a.m, o patrulă se afla în zonă răspunzând unui apel privind focuri de armă. Polițiștii nu au identificat niciun incident armat, în schimb au observat o rulotă suspectă.

Vehiculul rula un mesaj de avertizare, anunțând că o bombă va exploda în 15 minute, a precizat, într-o conferință de presă șeful poliției locale John Drake. Vehiculul a explodat în jurul orei 6.30 a.m.

"Explozia a fost puternică (...) Poliţia locală şi poliţia federală au deschis o amplă anchetă", a declarat și purtătorul de cuvânt al poliţiei din Nashville, Don Aaron.

"Credem că explozia a fost un act intenţionat", a adăugat el.

Faţadele mai multor clădiri din apropiere au fost distruse de explozie, care aparent a provenit de la un vehicul. O altă maşină pare să fi fost de asemenea distrusă.

Deflagraţia a fost resimţită pe o distanţă de câţiva kilometri. Cel puţin trei persoane au fost rănite uşor şi transportate la spital, conform pompierilor citaţi de media, scrie și Agerpres.

Explozia s-a produs în nordul zonei centrale a oraşului, în apropiere de turnul AT&T, o clădire emblematică din capitala muzicii country şi supranumit 'Batman Tower' din cauza formei sale. Întregul cartier a fost înconjurat de forţe de ordine și echipe FBI.

(știre actualizată)