Moş Crăciun a renunţat la sanie şi la reni, miercuri, şi a pornit călare pe elefant în Thailanda, în timpul unei vizite speciale de Crăciun pentru creşterea nivelului de conştientizare asupra pericolului reprezentat de noul coronavirus, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Mos Craciun in Thailanda (sursa foto: twitter)Foto: Hotnews

Mai multe persoane cu bărbi albe şi ţinute de Moş Crăciun, călare pe elefanţi împodobiţi cu beteală şi măşti, au împărţit elevilor, motocicliştilor şi şoferilor din oraşul central Ayutthaya materiale sanitare de protecţie din coşuri ţinute în trompe.

"Sunt amuzanţi şi minunaţi. Cred că sunt foarte drăguţi", a spus Laksaporn Loetpiriyakamol, elev în clasa întâi.

În ultimele două decenii, elefanţii au vizitat periodic elevii din zonă la sfârşit de an şcolar cărora le oferă în mod obişnuit cadouri, precum bomboane şi jucării, agăţate de trompe.

"Aceşti patru elefanţi vor să-l reprezinte pe Moş Crăciun thailandez şi îi încurajează pe oameni să poarte măşti, să se spele pe mâini şi să urmeze dispoziţiile guvernamentale", a declarat Itthi Pankhawlamai, manager al parcului local de elefanţi.

Anul acesta, elefanţii au respectat măsurile de distanţare fizică şi nu au intrat, ca în mod obişnuit, în interiorul unităţilor de învăţământ. "Sunt puţin vesel şi trist pentru că elefanţii nu pot intra în şcoală", a spus Pacharamon Sukphiromsanti, în vârstă de 12 ani, care a ieşit să întâmpine animalele la poartă.

Autorităţile thailandeze solicită măsuri suplimentare de precauţie după ce în weekend a fost confirmat cel mai grav focar, la un centru de fructe de mare din apropiere de Bangkok, de atunci fiind depistate cazuri în aproximativ un sfert dintre provinciile ţării.