Trei jandarmi au fost împușcați mortal în Puy-de-Dôme, centrul Franței, iar un al patrulea a fost rănit, relatează Reuters și BFMTV. Jandarmii încercau să ajute o femeie, victimă a violenței domestice. Aceasta este în siguranță. Atacatorul, un bărbat de 48 de ani, a fost găsit mort.

Incident in FrantaFoto: Hotnews

UPDATE 11.04 Atacatorul, un bărbat de 48 de ani, a fost găsit mort. Anunțul a fost făcut de ministrul francez de interne. Ministrul nu a dat alte detalii privind circumstanţele în care a murit bărbatul de 48 de ani care a deschis focul azi noapte asupra jandarmilor.

UPDATE 10.56 Incidentul a fost confirmat și de președintele francez Emmanuel Macron, care a precizat că jandarmii au intervenit pentru a salva o femeie, victimă a violenței conjugale.

El a transmis pe twitter un mesaj de condoleanțe familiilor îndoliate, afirmând că jandarmii ”sunt eroii noștri”.

Jandarmii fuseseră alertați să meargă la fața locului pentru un caz de violență domestică. La sosire, un bărbat de 48 de ani a deschis focul asupra lor, apoi și-a dat foc la casă.

Femeia, victimă a incidentului, se refugiase pe acoperișul casei și este teafără.

Bărbatul ar fi cunoscut pentru probleme legate de custodia copiilor. Operațiunea este încă în derulare, la fața locului aflându-se cel puţin şapte membri ai forţelor speciale ale jandarmeriei.

se actualizează