Nemo, câinele lui Emmanuel și Brigitte Macron, este pentru prima dată vedeta unui videoclip postat marți seară pe rețelele de socializare pentru a avertiza împotriva abandonului animalelor și pentru a promova adopția, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Însoțitorul patruped al cuplului prezidențial latră în scurtul videoclip pentru a depune mărturie, cu ajutorul subtitrărilor, despre soarta sa de câine abandonat înainte de a fi adoptat în 2017 dintr-un refugiu din regiunea Paris.

„Povestea mea începe cu un abandon (...) La fel ca mine, 100.000 de animale sunt abandonate în fiecare an” în Franța, spune el în acest videoclip postat pe conturile lui Emmanuel Macron pe Instagram, Snapchat, Tiktok și Facebook. "Deci, de Crăciun, adoptați-i. Dar adoptați cu conștiință", adaugă el.

Textul specifică faptul că un „plan de acțiune va fi implementat” pentru promovarea adoptării, căruia planul de redresare îi va dedica 20 de milioane de euro. "Maltratarea va fi mult mai pedepsită", a spus el.

"Pentru că animalul tău de companie face parte din familia ta. El mizează pe tine", conchide videoclipul.

În ianuarie, Parlamentul trebuie să discute în continuare un proiect de lege pentru combaterea abuzului față de animale, care are ca scop „îmbunătățirea condițiilor de trai al animalelor de companie și al cabalinelor”, în special prin crearea unui certificat de conștientizare pentru orice achiziționarea unui viitor animal.

Nemo apare în mod regulat alături de Emmanuel Macron, în special în timpul vizitelor liderilor străini.