Congresul Statelor Unite a votat luni noapte pachetul de ajutor de 892 de miliarde de dolari, dând o gură de oxigen economiei lovite de pandemie și americanilor, după luni de inacțiune, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Se așteaptă ca legea ce detaliază acest pachet de asistență să fie promulgată rapid de Donald Trump.

După zile de negocieri furibunde, ambele camere legislative au lucrat până târziu în noapte pentru a aproba legea de 2.300 de miliarde de dolari (include și cheltuielile pentru restul anului fiscal).

Camera Reprezentanților și-a dat prima votul, iar la câteva ore a aprobat-o și Senatul, cu votul ambelor partide (92 pentru, 6 împotrivă).

Pachetul prevede un cec de câte 600 de dolari pentru cea mai mare parte a americanilor, dar și plăți suplimentare pentru oamenii care au rămas fără loc de muncă.

De asemenea, include miliarde de dolari pentru firmele mici, ajutoare alimentare, distribuirea vaccinurilor și sănătate. În plus, extinde un moratoriu asupra executărilor silite din imobiliare și oferă 25 de miliarde ca ajutoare pentru plata chiriilor.

Pachetul de stimulare economică va fi al doilea cel mai mare din istoria Statelor Unite, după cel de 2.300 de miliarde din martie.