Wall Street a încheiat sesiunea de luni aproape de echilibru, căzând la începutul sesiunii înainte de a-și compensa unele dintre pierderile sale, pe o piață îngrijorată de mutația Covid-19, observată în special în Marea Britanie, dar optimistă în ceea ce privește planul de relansare economică al SUA, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Dow Jones a crescut cu 0,12%, până la 30.216,45 puncte.

Nasdaq, cu o puternică tentă tehnologică, a scăzut cu 0,10% până la 12.742,52 puncte, iar S&P 500 a pierdut 0,39% până la 3.694,92 puncte.

Indiciile au apărut pentru prima dată dimineața, reacționând la rapoartele despre o nouă tulpină a coronavirusului care a determinat Regatul Unit să impună noi măsuri de izolare și să izoleze țara de restul lumii.

„Acest lucru a oferit jucătorilor de pe piață un motiv bun pentru a obține unele profituri, mai ales că au expirat mai multe contracte”, a spus Peter Cardillo de la Spartan Capital Securities.

Dar în timpul sesiunii, autorizarea Uniunii Europene pentru vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech a dat un impuls inimilor investitorilor, care speră că începerea iminentă a campaniei de vaccinare va ajuta la reluarea economiei continentului.

Piața a fost, de asemenea, încrezătoare în votul de luni în Statele Unite a unui pachet bugetar de 900 de miliarde de dolari, după un acord încheiat duminică seara în Congresul Statelor Unite între republicani și democrați privind măsurile de sprijin economic.

Acest nou pachet de ajutor oferă în special cecuri de 600 de dolari pe adult și pe copil pentru familiile americane slăbite de pandemie.