Liderii din congresul american au ajuns duminică la un acord asupra pachetului de asistență în valoare de 900 de miliarde de dolari ce va ajuta economia, dar și cetățeni, în contextul agravării pandemiei, votul urmând să fie dat cel mai probabil luni, transmite Reuters.

Congresul SUAFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Pachetul de stimulare economică va fi al doilea cel mai mare din istoria Statelor Unite, după cel de 2.300 de miliarde din martie.

”În sfârșit, avem înțelegerea între partide de care țara are nevoie”, a anunțat liderul majorității republicane din Senat, Mitch McCOnnell, după luni de negocieri aprinse.

Liderii republicani și democrați au spus că pachetul de asistență ar trebui să aibă destul sprijin pentru a fi votat în ambele camere ale Congresului SUA.

Președintele Donald Trump spirjină legea și o va promulga, a anunțat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Ben Williamson.

Prin program vor fi făcute plăți directe de 600 de dolari către anumite categorii de persoane, iar ajutorul de șomaj va fi mărit cu 300 de dolari pe săptămână.

De asemenea, include miliarde de dolari pentru firmele mici, ajutoare alimentare, distribuirea vaccinurilor și sănătate. În plus, extinde un moratoriu asupra executărilor silite din imobiliare și oferă 25 de miliarde ca ajutoare pentru plata chiriilor.