Aristóteles Sandoval lua cina cu alte patru persoane când s-a ridicat de la masă pentru a merge la toaletă, unde a fost împușcat în spate, a precizat procurorul general Gerardo Octavio Solís, potrivit The Guradian.

Aristóteles Sandoval (twitter)Foto: Hotnews

Asasinatul s-a produs într-un restaurant aflat pe una dintre cele mai populare plaje din stațiunea Puerto Vallarta din vestul Mexicului.

Sandoval nu a murit pe loc, însă în momentul în care gărzile de corp au încercat să-l ia și să iasă din restaurant au fost blocate de bărbați înarmați care au deschis focul din stradă, unul dintre agenți fiind rănit grav. Fostul guvernator a murit la spital.

Nu mai puțin de 15 agenți de securitate au fost alocați pentru paza fostului guvernator, însă în momentul asasinatului doar doi se aflau cu politicianul.

Potrivit procurorului general, personalul restaurantului a curățat locul crimei, îndepărtând urmele de sânge și gloanțe și ștergând înregistrarea video. Autoritățile suspectează că între opt și 10 persoane au fost implicate în atac.

Andrés Manuel López Obrador, președintele Mexicului, a transmis condoleanțe familiei și s-a angajat că cei responsabili de asasinat vor fi aduși în fața justiției.