Un nou atac cu bombă a ucis vineri cel puțin 15 civili în centrul Afganistanului dintre care 11 erau copii aflați la o ceremonie de recitare a Coranului, transmite Reuters.

Atac cu bomba AfganistanFoto: Noorullah Shirzada / AFP / Profimedia Images

Informațiile inițiale sugerează că explozibilii au fost plasați într-o ricșă, atacul având loc într-un district al provinciei Ghazni, potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului de interne afgan.

Cel puțin 20 de persoane au fost de asemenea rănite.

Afganistanul continuă să fie scena unor violențe îndreptate împotriva civililor în pofida faptului că guvernul de la Kabul poartă negocieri cu insurgenții talibani încă din luna septembrie pentru a pune capăt războiului de 19 ani în contextul în care statele occidentale și-au redus semnificativ numărul de soldați din țară.

Majoritatea victimelor din atacul de vineri aveau sub 18 ani, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernatorului provinciei Ghazni.

Atentatele cu bombe magnetice de mici dimensiuni plasate sub vehicule îi îngrijorează tot mai mult pe oficialii afgani și activiști, aceștia dând vina pe talibani pentru aceste atacuri.

Cel puțin 10 oficiali guvernamentali au fost uciși de acest tip de bombe artizanale în ultimele săptămâni, majoritatea în capitala Kabul.

Citește și: