Pentru a face față afluxului de pacienți cu Covid-19, Renown Health Hospital din Reno, Nevada (vest), a transformat două etaje ale unei parcări acoperite din apropiere într-o unitate de îngrijire special destinată pacienților cu simptome moderate ale bolii, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Scopul? Pentru a oferi acestor pacienți și îngrijitorilor care îi îngrijesc un mediu sigur și acces direct la infrastructura spitalului (laborator, farmacie, catering etc.), oferind în același timp paturi în unitatea de terapie intensivă pentru cazurile cele mai vulnerabile.

„Locul de îngrijire alternativă” a fost amenajat în doar zece zile în aprilie de companii specializate, care au echipat cele două etaje ale parcării cu podele, electricitate, apă și rețele de ventilație care îndeplinesc standardele și oferă facilitati sanitare.

Locul, cu o capacitate totală de peste 1.400 de paturi separate unul de celălalt prin rânduri de ecrane imaculate, a fost inaugurat pe 12 noiembrie de către conducerea spitalului pentru a anticipa noul focar de pandemie care afectează vestul Statelor Unite.

În ziua de deschidere, un medic al spitalului a postat un selfie pe Twitter unde am putut vedea în spatele lui paturi încă pliate și în ambalaj de plastic. O imagine preluată de un alt cont care susținea în mod greșit că este un „spital fals” care „nu a văzut niciodată un singur pacient”, sugerând că pandemia era doar o „înșelătorie”.

Președintele Donald Trump a retransmis acest mesaj critic către cei 88 de milioane de abonați ai săi, împreună cu comentariul „în Nevada, și rezultatele alegerilor sunt false”, ca de obicei stârnind dezbateri aprinse.

De miercuri, Centrul Medical Renown Health alternativ primise 350 de pacienți de la înființare și 24 de pacienți erau tratați acolo, potrivit conducerii spitalului.

Potrivit autorităților din Nevada, aproape 200.000 de cazuri de coronavirus au fost identificate în stat de la începutul pandemiei, ucigând în total 2.673 de persoane.

Cu aproximativ 87 de cazuri noi la 100.000 de rezidenți în ultimele șapte zile, Nevada are una dintre cele mai mari rate de infecție din Statele Unite (6 din 50).