Sute de procurori, deputați, dar și judecători vor putea scăpa de procedurile și dosarele pornite de ANI pe numele lor, după legea aprobată ieri de deputații PSRM și ȘOR în cadrul ședinței parlamentului, potrivit Jurnalul.md.

Guvernul Republicii MoldovaFoto: Facebook/ Guvernul Republicii Moldova

Legea prevede ca procesul de control al averii și al intereselor personale va putea fi efectuat în decursul a un an după încetarea sau expirarea mandatului, a funcției publice ori de demnitate publică. Această lege acționează și în favoarea lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, spune președintele Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci, din motiv că procedurile în care aceștia sunt vizați ar putea fi aruncate la gunoi, din motivul depășirii termenului verificărilor.

Legea prevede ca procesul de control al averii și al intereselor personale va putea fi efectuat în decursul a un an după încetarea sau expirarea mandatului, a funcției publice ori de demnitate publică. Această lege acționează și în favoarea lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, spune președintele Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci, din motiv că procedurile în care aceștia sunt vizați ar putea fi aruncate la gunoi, din motivul depășirii termenului verificărilor, potrivit Jurnalul.md.